Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaDietaKuchnia

Kuchnia

Nie tylko mała czarna. Pomysły na kawę

Nie tylko mała czarna. Pomysły na kawę

Data publikacji: 2017-04-06
Latte, macchiato, espresso, amerykańska czy po turecku to najbardziej lubiane kawy, które zajmują pierwsze miejsca w kawiarnianym menu. Nie każdy jednak wie, że z użyciem kawy można robić orzeźwiające koktajle, naleśniki, drinki, a nawet kurczaka!
Walentynkowe smakołyki, czyli chałwowy mus malinowy i babeczki z buraka

Walentynkowe smakołyki, czyli chałwowy mus malinowy i babeczki z buraka

Data publikacji: 2017-02-10
Romantyczna kolacja dla dwojga nie może obyć się bez słodkich deserów, a że Walentynki to szczególna okazja na wieczór pełny słodyczy i miłości, dajmy się ponieść słodkiej fantazji i przygotujmy swojej drugiej połówce pyszny, nietuzinkowy, a przy tym prosty przysmak!
Tanie dania na studencką kieszeń. Jak szybko przygotować niedrogi obiad?

Tanie dania na studencką kieszeń. Jak szybko przygotować niedrogi obiad?

Data publikacji: 2017-01-13
Co prawda mit biednego studenta ma się dobrze, jednak obecni studenci nie są aż tak ubodzy, żeby zamawiać jedną zupę i 6 łyżek. Niemniej, wciąż wolą przeznaczyć więcej kieszonkowego na pomoce naukowe i zabawę niż na zbilansowany, pożywny obiad. Istnieje jednak kilka sposobów, które pozwolą szybko,...
Dietetyczne pierniczki świąteczne – mniej kalorii, tyle samo smaku!

Dietetyczne pierniczki świąteczne – mniej kalorii, tyle samo smaku!

Data publikacji: 2016-12-24
Do upieczenia tradycyjnych pierników potrzebna jest: mąka, miód, cukier, proszek do pieczenia, przyprawy korzenne, jajka, a także margaryna. Do dekoracji: lukier, polewa czekoladowa, bakalie lub kolorowe posypki. Czym zastąpić te składniki, żeby pierniczki były mniej kaloryczne i czy będą smakowały...
Przetwory z… jarzębiny. Smaczne, zdrowie, a nawet lecznicze!

Przetwory z… jarzębiny. Smaczne, zdrowie, a nawet lecznicze!

Data publikacji: 2016-11-24
Nie wszyscy wiedzą, że jarzębina to nie tylko piękna ozdobna roślina, ale też przysmak, dodatek do wielu dań, a nawet środek leczniczy. Jarzębina zawiera dwa razy więcej karotenu niż marchew, ma tyle witaminy C co cytrusy, a co najlepsze, można ją spożywać i to pod wieloma postaciami, z wyjątkiem...
Wróć 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Dalej
Magazyn Rodzina Zdrowia
nr 29

Czytaj ZA DARMO!

.

___________________________REKLAMA

___________________________________