Kuchnia
Data publikacji:
2018-02-01
Smażenie to jeden z najpopularniejszych sposobów przygotowywania potraw. Utarło się, że smażenie jest niezdrowe, jednak to niezupełnie musi być prawda. Wystarczy tylko poznać tajniki zdrowego smażenia.
Sprawdzone przepisy na 3 świąteczne ciasta
Data publikacji:
2017-12-18
Gluten free, sugar free, vegan, diet – to ostatnio częste określenia ciast w modnych kawiarniach i cukierniach. Nic dziwnego, bo coraz bardziej popularny staje się zdrowy styl życia, a coraz bogatsza oferta deserów, w których zamiast cukru jest stewia, zamiast mąki płatki owsiane, a jajko zastępuje...
Szybki i niedrogi obiad – jak przygotować pełnowartościowy posiłek?
Data publikacji:
2017-12-04
Pełnowartościowy obiad dla czteroosobowej rodziny wcale nie musi być drogi. O ile zrobienie go wymaga trochę uwagi, o tyle jednak przy odpowiedniej strategii z powodzeniem można przygotować smaczne i zdrowe obiady nie wydając wiele na składniki. Jak przygotować tani obiad?
Idealne ciasto na naleśniki!
Data publikacji:
2017-11-20
Naleśniki można jeść zarówno na słodko, jak i wytrawnie, dlatego to świetny pomysł na śniadanie, obiad, a nawet lunch do pracy. Lubią je dzieci i dorośli. Do najbardziej klasycznej formy naleśników należy zaliczyć te z dżemem, cukrem lub białym serkiem. Świetnie smakują też z nadzieniem szpinakowym...
Zdrowotne właściwości kurkumy
Data publikacji:
2017-09-12
Kurkuma to przyprawa pochodząca z Południowo-Wschodniej Azji. Jej użytkowanie sięga 4000 lat, kiedy to po raz pierwszy w Indiach zaczęto stosować ją jako przyprawę. Pozyskiwana jest z wieloletniej rośliny, a dokładnie korzenia ostryżu długiego (Curcumalonga). Przyprawa ta posiada wiele cennych...
___________________________REKLAMA
___________________________________