Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaDietaArtykuły spożywcze

Artykuły spożywcze

Ksylitol - dlaczego warto zastąpić nim tradycyjny cukier?
0

Ksylitol - dlaczego warto zastąpić nim tradycyjny cukier?

Data publikacji: 2017-06-28
Aż o połowę mniejsza liczba kalorii i niski indeks glikemiczny to największe zalety cukru brzozowego, czyli ksylitolu, który może zastąpić tradycyjny cukier w diecie. Tym bardziej, że smakuje tak samo, a nawet oryginalniej, dzięki lekko miętowemu aromatowi i ma takie samo zastosowanie.
Jak wybrać dobry olej kokosowy?
0

Jak wybrać dobry olej kokosowy?

Data publikacji: 2017-06-20
Olej kokosowy to kulinarny i kosmetyczny hit – dlatego można go znaleźć na półkach w coraz większej liczbie sklepów, od popularnych dyskontów, po punkty wyspecjalizowane w sprzedaży zdrowej żywności. Jakość tych produktów bywa jednak różna. Aby nabyć dobry olej kokosowy, warto sprawdzić kilka...
Nie tylko białe lub czerwone – o winie różowym i szarym
0

Nie tylko białe lub czerwone – o winie różowym i szarym

Data publikacji: 2017-06-09
Orzeźwiające i lekkie wino różowe uważane jest za trunek idealny na ciepłe dni. Bliskie mu wino szare jest u nas wciąż mało znane, choć wiele narodów zdążyło się już w nim na dobre rozsmakować. Co warto wiedzieć o tych dwóch rodzajach mniej popularnego wina? Kiedy i z czym je podawać?
Co może nam dać wprowadzenie siemienia lnianego do diety?
0

Co może nam dać wprowadzenie siemienia lnianego do diety?

Data publikacji: 2017-04-29
Len zwyczajny uważany jest za jedną z najstarszych roślin uprawnych. Pochodzi z Bliskiego Wschodu, a jej uprawa sięga czasów starożytnych. Nasiona lnu często określane są siemieniem lnianym i to właśnie one są dla nas bogactwem składników odżywczych, o działaniu prozdrowotnym.
Mleczko kokosowe – azjatycki przysmak o cennych właściwościach
0

Mleczko kokosowe – azjatycki przysmak o cennych właściwościach

Data publikacji: 2017-03-30
Mleczko kokosowe to produkt, który cieszy się obecnie ogromną popularnością wśród wszystkich, którzy poszukują nowych, oryginalnych smaków. Co więcej, oprócz walorów smakowych cechuje je szereg wartościowych dla naszego zdrowia składników.
1 2 3 4 ... 8 Dalej

Magazyn Rodzina Zdrowia
Zobacz najnowszy numer!

.