Artykuły spożywcze
Data publikacji:
2016-01-28
Warto zapoznać się z właściwościami mleka sojowego – według naukowców łagodzi ono menopauzę, skutecznie zastępuje mleko i mięso, obniża cholesterol, a także chroni przed rakiem.
Sekrety owoców morza
Data publikacji:
2016-01-28
Pod nazwą owoce morza kryją się skorupiaki (homary, kraby, krewetki, langusty), głowonogi (ośmiornice, kalmary) i mięczaki (ostrygi, małże). Warto bliżej się z nimi zapoznać, gdyż kryje się w nich dużo cennych składników odżywczych.
Miód – zdrowotny dar z ula
Data publikacji:
2016-01-28
Miód jest nie tylko pyszny, ale też bardzo zdrowy. Ma dobroczynne działanie na nasz organizm – pozytywnie wpływa m.in. na serce, układ nerwowy oraz mózg. Miód pomoże nam też przy wszelkiego rodzaju przeziębieniach, ponieważ działa jak naturalny antybiotyk. Co jeszcze warto wiedzieć o tym złocistym...
Grzyby – skarby jesieni
Data publikacji:
2016-01-28
Kojarzona z deszczem i pluchą jesień ma też swoje piękniejsze oblicze. To pora roku, podczas której na targu królują dorodne, czerwone jabłka, pękate dynie, fioletowe śliwki i bakłażany, a przede wszystkim aromatyczne grzyby. Wszystkie te produkty z powodzeniem można wykorzystać w kuchni, pichcąc...
Czy chleb chlebowi równy? Czyli jak nie pogubić się w wyborach
Data publikacji:
2016-01-28
Jaka jest wartość odżywcza pieczywa? Na co zwrócić uwagę stojąc przy sklepowej półce? Jeść czy nie jeść? Jeśli tak, to jaki, jeśli nie, to dlaczego? Postaramy się odpowiedzieć na te nasuwające się wątpliwości. Przedstawiamy krótki poradnik o tym, na co zwrócić uwagę i jak nie pogubić się w wyborze...
___________________________REKLAMA
___________________________________