Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaZdrowieUkład odpornościowy

Układ odpornościowy

Przedawkowanie witamin – czy to możliwe?
0

Przedawkowanie witamin – czy to możliwe?

Data publikacji: 2018-10-15
Witaminy, już od okresu dzieciństwa, kojarzą się nam się jako składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu i zachowania zdrowia. Mimo że większość z nich możemy czerpać z codziennej, zbilansowanej diety, rynek farmaceutyczny wypełnił się różnymi suplementami, w skład których...
Szczepionka przeciw grypie – jak działa, czy zawsze jest skuteczna?
0

Szczepionka przeciw grypie – jak działa, czy zawsze jest skuteczna?

Data publikacji: 2018-10-01
Grypa to jedna z powszechniejszych chorób zakaźnych układu oddechowego. Mimo że u większości z nas jej przebieg jest stosunkowo łagodny, to u pozostałych może skończyć się poważnymi, a czasem nawet śmiertelnymi komplikacjami. Najlepszą metodą zmniejszającą ryzyko zachorowania jest szczepienie. Kto...
Tran: sposób na naturalne wzmocnienie odporności
0

Tran: sposób na naturalne wzmocnienie odporności

Data publikacji: 2018-09-24
Jednym z najpopularniejszych suplementów diety jest tran, pochodzący z wątroby rekina czy tkanki tłuszczowej niektórych zwierząt morskich. Jest on bogatym źródłem witamin A i D, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Suplementacja tranu jest bezpieczna praktycznie dla każdego,...
Odporność organizmu – od czego zależy?
0

Odporność organizmu – od czego zależy?

Data publikacji: 2018-09-12
W sezonie jesienno-zimowym spoty reklamowe i telewizyjne zachęcają nas do wspomagania naszej odporności na wiele różnych sposobów. Mało kto z nas zastanawia się jednak, czym właściwie ona jest. Jakie są podstawowe mechanizmy obrony naszego organizmu przed infekcjami? Jakie czynniki na nie wpływają?...
Witamina K – właściwości i wykorzystanie w diecie
0

Witamina K – właściwości i wykorzystanie w diecie

Data publikacji: 2018-09-11
Witamina K to tak naprawdę grupa związków chemicznych, zarówno naturalnych, jak i syntetycznych, rozpuszczalnych w tłuszczach. Jej podstawową rolą w organizmie jest regulacja procesu krzepnięcia, chociaż wpływa również na stan kości, a nawet wykazuje działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze....
1 2 3 Dalej

Magazyn Rodzina Zdrowia
nr 15/2018

Czytaj ZA DARMO!

.

__________________________________


__________________________________