Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaDietaWarzywa i owoce

Warzywa i owoce

Czarna, czerwona i zielona – różne rodzaje soczewicy. Dlaczego warto je jeść?

Czarna, czerwona i zielona – różne rodzaje soczewicy. Dlaczego warto je jeść?

Data publikacji: 2017-04-05
Rośliny strączkowe cieszą się dużą popularnością dzięki swoim prozdrowotnym właściwościom. Są one bogate w białko i błonnik, a także zwiększają uczucie sytości, co szczególnie sprzyja osobom pozostającym na diecie odchudzającej. Do tego rodzaju roślin zaliczana się soczewica, którą doceniają nie...
Jakie właściwości zdrowotne ma ciecierzyca?

Jakie właściwości zdrowotne ma ciecierzyca?

Data publikacji: 2017-04-10
Ciecierzyca pospolita, inaczej cieciorka, (Cicer arietinum L.) należy do roślin rosnących w klimacie ciepłym. Obecnie bywa uprawiana w wielu krajach, głównie w Indiach, Chinach, Ameryce Środkowej oraz w rejonie Morza Śródziemnomorskiego. Cieciorkę zaliczamy do nasion roślin strączkowych, dlatego...
Do czego potrzebna jest w organizmie luteina?

Do czego potrzebna jest w organizmie luteina?

Data publikacji: 2017-04-11
Luteina występuje naturalnie w przyrodzie jako żółto-pomarańczowy barwnik, który należy do grupy karotenoidów. Odgrywa dużą rolę w przeciwdziałaniu powstawania zwyrodnień plamki żółtej oka. Nasz organizm nie jest w stanie sam jej wytworzyć, dlatego niezwykle ważna jest jej podaż z dietą, tym...
Odchudzanie z jagodami goji

Odchudzanie z jagodami goji

Data publikacji: 2017-05-30
Jagody goji sytuują się na szczycie listy produktów z grupy superfood – niezliczone niemal lecznicze właściwości stawiają je wśród najzdrowszych produktów na świecie. Kusząco czerwone owoce są też cennym orężem w walce z nadwagą.
7 powodów, dla których warto jeść awokado

7 powodów, dla których warto jeść awokado

Data publikacji: 2017-06-20
Nazywane przez Azteków „masłem bogów” awokado to jeden z najbardziej wartościowych pod względem bogactwa witamin i minerałów, jak i smaków owoc. Zbliżone nieco kształtem do naszej gruszki owoce awokado świetnie smakują zarówno w koktajlu, sałatce, jak i jako pasta do pieczywa.
Wróć 1 ... 3 4 5 6 7 ... 8 Dalej
Magazyn Rodzina Zdrowia
nr 30

Czytaj ZA DARMO!

.

___________________________REKLAMA

___________________________________