Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaDietaZdrowa żywność

Zdrowa żywność

Spirulina – zielony proszek zdrowia
2

Spirulina – zielony proszek zdrowia

Data publikacji: 2017-06-30
Spirulina to obecnie najlepiej, po słynnej chlorelli, przebadana roślina z grupy alg. Wpisana została na listę produktów spożywczych określanych mianem superfood – nadzwyczajnej żywności. Nie bez przyczyny – zawarte w niej bogactwo składników bardzo korzystnie wpływa na zdrowie człowieka.
Sól himalajska – czy warto zamienić ją z solą kuchenną?
0

Sól himalajska – czy warto zamienić ją z solą kuchenną?

Data publikacji: 2017-05-24
Sól himalajska wydobywana jest w Pakistanie, leżącym u podnóża Himalajów – na terenach, gdzie w czasach prehistorycznych znajdował się ocean. W sprzedaży dostępna jest w różnym przedziale kolorystycznym: od białego, po jasnoróżowy oraz ciemnoczerwony, który zależy w głównej mierze od zawartości w...
Dlaczego warto jeść nasiona chia?
0

Dlaczego warto jeść nasiona chia?

Data publikacji: 2017-05-10
Szałwia hiszpańska, znana też jako nasiona chia, to kopalnia kwasów omega-3, w tym szczególnie kwasu ALA, błonnika, fosforu i wapnia. Te małe nasionka wzmacniają kości, wspomagają trawienie, poprawiają koncentrację, a nawet mogą zapobiegać nowotworom piersi, szyjki macicy i sutka.
Biotyna – jakie ma znaczenie dla organizmu?
0

Biotyna – jakie ma znaczenie dla organizmu?

Data publikacji: 2017-05-05
Biotyna, witamina H, witamina B7. Czy to idealny kompleks witaminowy, składający się z kilku różnych witamin? Nic bardziej mylnego. To trzy różne nazwy jednego i tego samego związku, który pełni w organizmie wiele rozmaitych funkcji. Jakie jest działanie biotyny i co warto o niej wiedzieć? Jakie...
Sojowe, migdałowe, kokosowe czy krowie? Które mleko warto pić?
0

Sojowe, migdałowe, kokosowe czy krowie? Które mleko warto pić?

Data publikacji: 2017-04-21
O mleku krowim przeczytać można wiele sprzecznych informacji, które wywołują kontrowersje. Czy słusznie się go obawiamy? Wiele osób musi odstawić je ze względu na diety wykluczeniowe i nietolerancje pokarmowe. Po jakie alternatywy możemy sięgnąć? Jakie mleko roślinne warto wybrać i dlaczego?
Wróć 1 ... 2 3 4 5 6 ... 9 Dalej
Magazyn Rodzina Zdrowia
nr 17/2018

Czytaj ZA DARMO!

.

___________________________REKLAMA

___________________________________