Zdrowa żywność
Data publikacji:
2016-02-09
Dobre trawienie wiąże się nie tylko z zadowoleniem z sylwetki, lecz przede wszystkim z dobrym samopoczuciem. Nie ma nic gorszego niż zły nastrój oraz ból spowodowany problemami z trawieniem. Na szczęście można sobie poradzić ze wzdęciami, zgagą i zaparciami, jeżeli włączy się do diety produkty oraz...
Gdzie szukać błonnika?
Data publikacji:
2016-02-09
O błonniku nie da się nie słyszeć. Dieta bogata w błonnik zalecana jest nie tylko przez lekarzy, ale i propagowana w kobiecych magazynach lub programach telewizyjnych o zdrowym odżywianiu. Co takiego ma w sobie błonnik, że zyskał aż tak szerokie poparcie i w jakich właściwie produktach możemy go...
Dlaczego warto stosować olejek z czarnuszki?
Data publikacji:
2016-02-09
Olej z czarnuszki cieszył się uznaniem już w zamierzchłych czasach. W starożytnym Egipcie uchodził wręcz za panaceum, stąd czarnuszka siewna bywa też nazywana egipską. Współcześnie jesteśmy w stanie stwierdzić, że opinie na temat właściwości czarnuszki były tylko częściowo przesadzone.
Jarmuż – z czym to się je?
Data publikacji:
2016-02-12
Jarmuż to odmiana kapusty, która w ostatnim czasie robi furorę wśród osób dbających o zdrowy styl życia. Podpowiadamy, jak najlepiej go przyrządzić i na jakie jego właściwości warto zwrócić uwagę.
Błonnik – ważny składnik diety
Data publikacji:
2016-02-23
Mimo że nie ulega on procesom trawiennym, jest dla ludzkiego organizmu bardzo ważny. Jego rola w diecie nie zawsze była doceniana, jednak badania przeprowadzone w ostatnich dziesięcioleciach wykazały, że zajmuje w niej bardzo istotne miejsce – dowiedziono, że włókno pokarmowe korzystnie wpływa na...
___________________________REKLAMA
___________________________________