Rejestracja
Tutaj jesteś: Strona głównaDietaRodzaje diet

Rodzaje diet

Najlepsza dieta odchudzająca – odkrywamy sekret

Najlepsza dieta odchudzająca – odkrywamy sekret

Data publikacji: 2016-01-28
Zastanawialiście się kiedyś nad tym, jaka jest najlepsza dieta odchudzająca? Takie pytanie niewątpliwie zaprząta głowy osób raz po raz przeszukujących różne fora czy tych czytających artykuły o odchudzaniu. W morzu informacji z łatwością można pogubić się na drodze w dążeniach do pięknej i...
Dieta niskocukrowa

Dieta niskocukrowa

Data publikacji: 2021-02-11
Wielomiesięczny okres pandemii dał nam się mocno we znaki. Szczególnie odbiło się to na wzroście masy ciała u wielu z nas. Znaczne ograniczenie ruchu, brak możliwości wydatkowania nadmiaru spożytych kalorii sprawiły, że zaczęliśmy dostrzegać nasze dodatkowe kilogramy. Jak mądrze schudnąć i czy...
Dieta dobrych kalorii – prosty sposób w walce z nadwagą

Dieta dobrych kalorii – prosty sposób w walce z nadwagą

Data publikacji: 2018-12-11
Twórcą diety dobrych kalorii jest Philip Lipetz, który udowodnił, że kalorie wpływają na funkcjonowanie ośrodka władającego apetytem. W diecie tej wyróżniono produkty, które są przedstawicielami tzw. dobrych lub złych kalorii. Pierwsze z nich są zalecane w naszym menu, z kolei drugich należy...
Świąteczny stół bez ryby i mięsa. Czy wegańskie potrawy wigilijne mogą równać się z tradycyjną polską kuchnią?

Świąteczny stół bez ryby i mięsa. Czy wegańskie potrawy wigilijne mogą równać się z tradycyjną polską kuchnią?

Data publikacji: 2016-12-21
Niektórym zapewne trudno sobie wyobrazić, że wegański stół świąteczny może być nie tylko smaczny, ale też zastawiony tradycyjnymi polskimi potrawami. A jednak! Wigilijna wege kolacja może być tradycyjna, nawet bez karpia. Pytanie, czy wegański barszcz wigilijny lub wege bigos mogą zastąpić...
Gdy nasz talerz jest… za kwaśny

Gdy nasz talerz jest… za kwaśny

Data publikacji: 2016-02-29
Zaburzenie równowagi kwasowo-zasadowej ustroju, a dokładniej obniżenie pH krwi i odżywianych przez nią tkanek, prowadzi do stanu zwanego zakwaszeniem organizmu. Głównymi winowajcami są składniki mineralne zawarte w pożywieniu, takie jak fosfor, chlor i siarka. To one wpływają na zmianę pH organizmu...
Wróć 1 2 3 4 ... 10 Dalej
Magazyn Rodzina Zdrowia
nr 30

Czytaj ZA DARMO!

.

___________________________REKLAMA

___________________________________