Rodzaje diet
Data publikacji:
2016-02-18
Ileż to razy staraliście się schudnąć, stosując wszelkiego rodzaju diety? Jeśli czytacie ten artykuł, istnieje duże prawdopodobieństwo, że mimo wszystko nie udało wam się zgubić zbędnych kilogramów. Jak dowodzą badania, jedynie 15-20% osób borykających się z nadwagą odnosi sukces w walce z...
Gdy nasz talerz jest… za kwaśny
Data publikacji:
2016-02-29
Zaburzenie równowagi kwasowo-zasadowej ustroju, a dokładniej obniżenie pH krwi i odżywianych przez nią tkanek, prowadzi do stanu zwanego zakwaszeniem organizmu. Głównymi winowajcami są składniki mineralne zawarte w pożywieniu, takie jak fosfor, chlor i siarka. To one wpływają na zmianę pH organizmu...
Niski indeks glikemiczny podstawą menu?
Data publikacji:
2016-02-29
Indeks lub wskaźnik glikemiczny (IG) to wartość, która klasyfikuje produkty spożywcze na podstawie ich wpływu na poziom glukozy we krwi w czasie około 2-3 godzin po ich spożyciu. Jest on definiowany jako średni procentowy wzrost stężenia glukozy po spożyciu porcji produktu zawierającego 50 gramów...
Oczyszczanie organizmu na wiosnę
Data publikacji:
2016-04-20
Wiosna to dobry moment na pozbycie się z organizmu wszelkich toksyn i zanieczyszczeń, które powodują wiele dolegliwości, takie jak bóle brzucha, zaparcia, bóle głowy, a także bezsenność i ogólne złe samopoczucie. Aby do tego nie dopuścić, wystarczy zastosować specjalną dietę oczyszczającą, która...
Rybne przysmaki
Data publikacji:
2016-04-20
Ryba to słynne piątkowe danie. Czy jednak powinniśmy ograniczać się w jego spożywaniu tylko do tego dnia tygodnia? Jaką rolę odgrywają ryby w naszej diecie? Jak włączać je do diety i jakie są ich właściwości zdrowotne?
___________________________REKLAMA
___________________________________